Nett på sak

Følges av 2 medlemmer.

Sjefredaktør Gunnar Stavrum skriver daglige kommentarer om norsk økonomi, politikk og andre aktuelle temaer.

Stavrum er en av landets mest erfarne økonomijournalister, og har blant annet arbeidet i Bergens Tidende, Kapital, Dagens Næringsliv, Økonomisk Rapport og TV 2. Mer om sonen

Denne sonen er lukket for nye medlemmer.

Origo Nett på sak er en sone på Origo. Les mer

Takk, Ari Behn!

POSØR OG PROVOKATØR

Da jeg ikke trodde han hadde mer å by på, slo Ari Behn til igjen. Nå får den populære forfatteren Erlend Loe unngjelde. Stå på Ari!

Ingen har gjort mer for å avvikle kongehuset enn Märthas ektemann. Selv langt inn i rojalistenes rekker rister man på hodet over mannens offentlige oppførsel.

For første gang har vi fått en profesjonell posør på plass i kongefamilien. Passende nok har han selv valgt påfuglen som symbol på sitt porselensdesign (!).

Ari Behn er en fremmed fugl som bruser med fjæra for å bli sett.

Takk og lov for Ari Behn!

Ari Behns kamp for å bli sett begynte lenge før han traff Märtha. Som ung jypling ble han kastet ut fra Theatercafeen etter å ha proklamert at “Vi er den nye vinen” fra restaurantens balkong.

Siden har han blant annet fulgt opp med å

a) tatovere en terning med seks øyne på sin skulder (etter en god bokanmeldelse).
b) utfordre Kjetil Rolnes til duell ved å kaste en hanske i Dagbladets redaksjon.
c) skrive Trygve Hegnars fiktive dagbok som “hevn” for et tilsvarende Hegnar-stunt.

- Livet er en fest, og jeg er et smykke, sa Ari Behn.

Nå nylig har Ari Behn overgått våre villeste forventninger ved å gå til frontalangrep på slottets tidligere soussjef Carl-Erik Grimstad, språkforsker Finn Erik Vinje og nå altså Erlend Loe, som angivelig skriver “i en jevn strøm av benløse floskler og selvfølgeligheter”.

Innimellom har han tatt seg en svingom innom nattklubber i Stockholm og Oslo.

Ingen har gjort mer for oss republikanere enn Ari Behn.

Vi er deg evig takknemlig.

Takk, Ari Behn!

Blogglisten

Vist 3695 ganger. Følges av 11 personer.

Kommentarer

takk stavrum,de sa de jeg ville si,han er en moderne hoffnarr.

Det ubegripelige i denne sammenhengen, er media som går på limpinnen hver gang, og lar Hoffsnarren lire av seg sine trøstesløse utsagn på enhver forside. Det finnes viktigere saker å legge ut i alles påsyn! At Ari stjeler forsidene er ikke mindre enn en skam!!!! Redaktørene i landets aviser og nettfora bør utvise ett visst skjønn.

er utrolig at den femiklatten a et hannkjønn får spalteplass? han skulle stilt og rolig avgådt ved døden i pressen mener jeg,men han virke vel som en god magnet på leserkretsen…enda..er så enig med stavrum… alt det ari holder på med er bare latterlig fjortispjatt.da håkon gifta seg henta han ei jente fra “folket” fordi det skulle vise tilnærmingen til dagens samfund..nå kansje får vi opleve en skilsmisse innen kongehuset au..for å følge samfunnets trend?

Jeg er dønn uenig, men så er jeg heller ikke republikaner. Vendettaen mot Grimstad hadde jeg faktisk sans for! Jeg syntes at Ari Behn faktisk setter farge på kongehuset, ved at han fortsetter med å være frittalende. Det er uvanlig kost fra den kanten, men kanskje på tide at noen tar bladet fra munnen også fra den kanten.

Men for pressen er dette selvfølgelig synd, for de har med dette mistet frikortet for å komme med alle mulige påstander om kongehuset uten at disse kan protestere. Ari Behn har vist at han både er talefør og skrivefør nok til å ta til motmæle så det svir. Jeg mistenker at det er derfor pressen nå er såpass kritiske mot ham. De håper at de skal få skremt ham ved å si at han ikke må gjøre slikt når han tilhører kongehuset.

Man skal forøvrig være klar over at Märtha har sagt fra seg tittelen som kongelig høyhet, og apanasjen som fulgte med. Hun har imidlertid beholdt prinsesse-tittelen, og er p.t. nr 4 i arverekken til tronen. Ari Behn er forfatter, og må selvsagt ikke la noen legge for sterke bånd på sin kunstneriske utfoldelse.

Dette er to helstøpte mennesker, uavhengig av deres royale status. Å skulle bruke disse menneskenes deltakelse i samfunnsdebatten som et skyts mot kongehuset, er et gedigent bomskudd.

Republikanerne her i landet må da ha bedre argumenter enn at Ari langer ut mot folk som han har uenigheter med? Dette var for å si det mildt usannsynlig puslete Stavrum! Godt at du er flinkere med politikk og økonomistoff. Sosietetsstoff er åpenbart ikke din hjemmebane…

Når en sjefsredaktør som Gunnar Stavrum presterer å “kline” dette som en stor nyhet på Nettavisa, ja da skjønner jeg hvorfor det går dårlig for dem og at man må nedbemanne. Enn om han istedet kunne fokusert på å lage ei bra nettavis med interessant stoff ?

Ellers er jeg enig med Thomas. Ari Behn er Ari Behn. Elsk ham eller hat ham. En fargeklatt er han uansett, og jeg har sansen for både ham og Märtha.

Bra blogg Stavrum. Er enig om at dette produserer bare flere republikanerer(heldigvis).

Men en ting:

Hvorfor bruke tid på den medieklovnen Ari Behn? Hannes posisjon ved slottet er jo ubetydelig. Finnes viktigere saker i verden.

Ari Behn er ingen god reklame for monarkiet. Stilen hans har aldri passet inn der. Men at han gikk løs på den riksklysa av en sviker av kongehuset, det har jeg sans for! Det var tøft gjort.
Hilsen en royalist (så lenge Mârtha og Ari ikke er i posisjon til å overta).
P.S. Det er bedre å ha noen som representerer HELE folket, enn en president som f.eks. er valgt av bare 51 %.

Men at han gikk løs på den riksklysa av en sviker av kongehuset, det har jeg sans for!

Kan du påpeke noen konkrete eksempler ovenfor en uvitende stakker om hvor “svikeren av kongehuset” har brutt taushetsplikten sin fra den tiden han jobbet for kongehuset. Jeg har nemlig aldri lest noe sted hvor han har uttalt seg om saker som berører taushetsplikten, og Ari Behn kunne heller ikke påvise noen konkrete eksempler i hans utspill. Utspillet hans har forøvrig blitt tilbakevist av den tidligere sjefen til Grimstad – noe som gjør Ari til en løgner og bedrager. Jeg satser derfor på at DU kan komme med noen konkrete eksempler på DIN påstand om at han er en “sviker”/forræder.

Kongehuset er et statlig organ som gjør at de bare må finne seg i at det har kritikere som overvåker deres rolle i samfunnet. Hvorfor skal de behandles noe annerledes enn andre statlige organer? Det er jo tross alt skattebetalernes penger som finansierer “moroa”.

Jeg ser på Ari som ett null, og han går foran i Kongehuset i sine uttalelser. Men når et null står foran har det jo ingen verdi.

Kongehuset er en del av Norges identitet og historie, så selv om det koster en del penger å holde liv i det, synes jeg personlig det er noe vi bør ta oss råd til. Om vi hadde gått over til republikk, ville vi f.eks. likevel brukt penger på å vedlikeholde slottet, og reklameverdien i forhold til turister skal ikke undervurderes da f.eks. amerikanere synes kongedømmer er voldsomt eksotiske. Apanasjer koster millioner i året, men det er altså snakk om kun en håndfull personer vi skal underholde. I forhold til hva 20.000 nye landsmenn i året koster, er det forsvinnende lite.

Vi har frem til ganske nylig hatt simpelthen fantastiske representanter, og det er rett og slett flaks at vi ikke har fått en ‘Ari’ eller ei ‘Märtha’ tidligere. Kongehuset har bedre gener enn gjennomsnittet, men til og med der kan det gå galt. Hva om vi hadde endt opp med Berit Thorstensen eller en løgnas med ett ekstra kromosom? Eller Kristin Halvorsen?

Nå har vi endt opp med noe langt verre, og det er selvfølgelig Ari Behn. Märtha utviste rett og slett dårlig dømmekraft da hun valgte hoffnarren. Det er riktig at hun har frasagt seg både en tittel og apanasje, men hun vet selvfølgelig at hun fortsatt vil bli sett på som en kongelig, og det er tross alt det som betyr noe. Hennes lodd i livet er at hun er blitt tildelt et ansvar, og det synes jeg ikke hun bør løpe i fra selv om det kan virke fryktelig urettferdig. Den største ulykken er likevel at Ari har så stort ego at han driter i bl.a. sine svigerforeldre. For det er det han gjør. Harald har ikke ofret raske biler, elskerinner og nattklubborgier i sin ungdom bare for at et uønsket metroseksuelt intetkjønn skal ødelegge kongehusets rykte når han nesten er til veis ende og jobben er så godt som utført.

Jeg synes individualisme er fint og liker at folk er originale og går egne veier, men man avholder ikke et satanistårsmøte midt i en begravelse og man har ikke sex med en gris i en moské. Alt til sin tid og setting. Ari ‘Smykket’ Behn bør respektere at vi har et monarki. Han giftet seg tross alt inn i det.

Kongehuset er en skam, og en direkte motsigelse for et sosial demokrati.

Republikanerne overgår nesten seg selv i plattheter her. Jeg syntes forsåvidt at det kan være interessant å diskutere monarki vs republikk, men vær så snill: Finn en bedre plattform enn Ari Behns kritikk av en forfatter.

Forøvrig er det ikke slik at vi underholder kongehuset. De gjør en jobb for Norge, som de får betalt for i form av apanasje. Vi har et svært nøkternt kongehus i Norge, som ikke bruker penger på tull og tøys.

Oppfordrer herved Stavrum til å åpne en ny tråd, hvis det er statsformen som man ønsker å diskutere. Og jeg oppfordrer alle som deltar i den debatten til å være med å gjøre dette til en diskusjon som er fri for personkarakteristikker og full av gode argumenter for hvorfor vi bør ha republikk istedenfor monarki.

Hvis det beste dere har å komme med er “Kongehuset er en skam”, så er det rett og slett tragisk. Selv en monarkist som meg kan komme på bedre argumenter for å skifte ut kongedømmet med republikk. Men ingen som er gode nok til å overskygge det faktum at kongen er konge for alle, mens en president kun representerer sine partipolitiske venner.

President Jens Stoltenberg? Nei takk! President Siv Jensen? Nei takk! (Selv om jeg stemmer på henne til høsten.) Jeg foretrekker Haakon VIII som Kong Harald V etterfølger framfor en hvilken som helst politiker som president.

Forøvrig fryder det meg at det finnes borgere som Ari Behn, som gir Janteloven et tupp i r*va!

Thomas: Du har noen gode poeng, men du bommer også. Kongehuset utfører en jobb, men du kan ikke si at den er verdt SÅ mange millioner i året. Forøvrig har ikke kongefamilien noe forhandlingsgrunnlag ettersom de av åpenbare grunner ikke har noen konkurrenter i dette spesielle ‘jobbmarkedet’, så man kan ikke si at ‘lønnen’ deres er markedstilpasset.

Angående personkarakteristikker: Ari Behn har selv gjort det til en heltidsjobb å henge ut og angripe andre. Tror derfor at vi andre furubord har fått et carte blanche eller to til å uttale oss om ham da.

Jeg forstår hva du mener angående det å få lov til å være frittalende og original, men kongehuset er noe helt spesielt og forskjellig fra alt annet. Ingen truet ham med hagle til å gifte seg inn i kongehuset – Harald virker rett og slett ikke være typen til det. Han er smart nok til å forstå hvilke uskrevne forpliktelser det innebærer å være en del av kongefamilien.

Jeg synes Erlend Loe opptrer tåpelig når han kritiserer Ari Behn for å bruke endel svenske ord og begreper i et svensk(!) TV-program for det svenske TV-publikum. Når Erlend Loe uttaler at dette “Skavlan-programmet” var noe av det pinligste han har sett fordi Ari Behn begynte å snakke litt svensk – ja da begriper ikke jeg hvor denne Loe er henne!

Jørn Glefsvik

Vær så snill…..
Kan vi få lov til å se på nyheter uten å høre om apekatter uansett hvilken kanal vi setter på eller hvilken nettavis vi går inn på for ikke å snakke om papiravisene. Vi er interessert i nyheter og intelligens – ikke hva som måtte foregå på en eller anen nattklubb eller oppe i Lommedalen (det siste kan vi lese i Budstikka og da er det faktisk noe reelt.)
Det verste er f… ta meg at jeg sitter her å skriver om tåkeheimen. Kutt ut!
MVH
Kjell G Offerdal

Hvorfor så grinete? Jeg synes ikke det er det spøtt interessant at kongelige med tilhørende herligheter ALLTID skal lire av seg hvor “flott” og “fantastisk” alt er, for ikke å snakke om når de besøker “Glefsvikene” en sur vinterdag og på spørsmål skryter av “hvor fantastiske det er her.” Slike banaliteter trives ikke jeg med!

Jørn Glefsvik

Svein Larsen: Kongehuset får ganske store bevilgninger, som også skal dekke veldig mye mer enn deres egen “lønn”. De har en stab, de har reisekostnader, vedlikehold av bygninger, og you name it. Millionene får fort bein å gå på, og det ville de ha fått også om det var en president som satt på toppen.

Medlemmene av Kongehuset får sikkert vel betalt personlig også, og med tanke på at de er kongelige 24/7 fra vugge til grav, så er det kanskje fortjent?

Men denne tråden dreier seg altså om Ari Behn, som ikke koster det norske folk noen ting. Märtha har sagt fra seg apanasjen sin, og er ikke lenger noen kongelig høyhet. Selv om hun har beholdt prinsessetittelen, og fortsatt faktisk sees på som en offentlig persjon som skal representere Norge der det er naturlig. Fortsatt en offentlig persjon 24/7, hvilket hun må fortsette å være livet ut. Hun og hennes familie har ikke noe valg, og har reelt sett aldri hatt det heller. Hun og hennes familie må fortsatt tåle et skarpt søkelys fra pressen. Det kalles bidragsyter det!

Thomas: Du misforstod hva jeg mente. Harald, Sonja, Håkon og Mette-Marit gjør alle en meget god jobb, men den er selvfølgelig ikke verdt alle pengene de får. Men det er ikke poenget, og bryr meg personlig midt på ryggen. Om de får to, tre eller fire millioner i året, spiller ingen rolle i den store sammenhengen – det er ikke der pengene i Norge kastes bort. Og som jeg nevnte må slottet f.eks. likevel vedlikeholdes. Det er ikke sånn at om vi gikk over til republikk så ville vi revet det eller latt det råtne.

Og jeg må bare gjenta hva jeg sa om personkarakteristikker; Ari Behn har gått så langt så mange ganger, at han fortjener alt han får. Ellers er jeg enig med deg.

Jeg har ingen ting mot at Ari Behn forsøker å “ta rotta” på andre forfattere og besserwissere. Hvorfor skulle han ikke gjøre det? Han er da et fritt menneske, og en annen forfatter som gir ut bøker stiller seg jo under offentlig kritikk, som det heter. Når så dertil en profilert forfatter går ut og føler det så pinlig at Ari Behn deltar i et svensk talkshowprogram at han må forlate TV-rommet, da sunes jeg han må tåle det han får. Sånn er det, rett og slett.

Jørn Glefsvik

Jørn

Om du spør meg så er han ikke et hakk bedre selv.

Ari Behn er som en slarkete pinnestol, Behna har noen skruer løse.

Ari Behn må være noe av det mest selvhøytidelige Norge kan fremskaffe for tiden! Men så har jo han jo kulturell støtte i sin venn den halv adelige minister Trond Giske. Verden er i ferd med å bli fullstendig gal, men hva gjør vel det når 4,5 mill Nordmenn i hjerte av jorden trår til å berger verden. Deilig å bo i utlandet å kunne se parodien fra utsiden. Skjemmes av og til av å være Norsk. Ha en fortryllende uke!!!

Annonse